ورزش سبب کاهش مقاومت بدن به انسولین میشود
حسین سعادت مهر در گفتوگو با ایسنا با بیان این که یکی از راههای پیشگیری ابتلا به دیابت و کنترل آن ورزش است، افزود: در افراد دیابتی که انسولین یا داروهای کاهنده قند مصرف میکنند توصیه میشود ورزش را جزء برنامههای روزانه خود قرار دهند که البته مناسب ترین زمان برای ورزش در افراد دیابتی ۱ تا دوساعت پس از خوردن غذاست.
وی گفت: یکی از بزرگترین فواید ورزش در افراد دیابتی کنترل گلوکز خون(سطح قند خون)است. در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ گلوکز خون بیش از اندازه است، زیرا بدن آنها به اندازه کافی انسولین تولید نمیکند و نسبت به انسولین مقاومت پیدا میکند. ورزش سبب کاهش مقاومت بدن به انسولین میشود و سلول ها میتوانند از گلوکز بیشتری استفاده کنند.
عضو انجمن پزشکان ورزشی خاطرنشان کرد: تمرینات هوازی، قدرتی و کششی سه نوع تمرینی هستند که برای افراد مبتلا به دیابت توصیه می شود. البته با تمرینات هوازی مثل پیاده روی و دوچرخه سواری شروع کنید و کم کم تا ۳۰دقیقه تمرین پیش بروید. بعد از مدتی که بدنتان آماده شد میتوانید تمرینات قدرتی را شروع کنید. تمرینات قدرتی باعث افزایش حجم ماهیچه ها و قوی شدن استخوان ها میشود، عضلات بیشترین میزان گلوکز را استفاده میکنند.
سعادت مهر اضافه کرد: انجام تمرینات قدرتی ۳روز در هفته به مدت ۳۰ دقیقه کافی است، دقت داشته باشید که افراد دیابتی با احتیاط بیشتری نسبت به سایرین باید به فعالیت های ورزشی بپردازند. البته رشته ورزشی را انتخاب کنید که به آن علاقه مند هستید و یا در جمع و محیطی قرار بگیرید که از انجام ورزش لذت ببرید، زیرا اگر از انجام ورزش لذت نبرید شرایط برایتان خسته کننده خواهد شد و پس از مدتی ورزش کردن را رها میکنید.
وی در پایان افزود: انجام تمرینات کششی قبل و بعد از تمرین دارای اهمیت است، به ویژه بعد از تمرین سبب کاهش درد عضلانی، افزایش خون رسانی و ریکاوری بدن میشود.
انتهای پیام