طرز تهیه کته گوجه همدان ؛ غذایی خوش طعم و ساده
کته گوجه همدان یکی از غذاهای خوشمزه، سنتی و معروف همدانی هاست که با ترکیب برنج ایرانی، گوجه فرنگی و سیب زمینی تهیه می شود و به دلیل طعم عالی و روش پخت آسان و فوری در بسیاری از سفره های ایرانی جایگاه ویژه ای دارد.

همشهری آنلاین- خدیجه نوروزی: کته گوجه همدان یکی از غذاهای سنتی و محلی استان همدان است که نمایانگر طعم ها و عطرهای خاص منطقه است و استفاده از مواد اولیه تازه محلی مانند گوجه و سیب زمینی تازه چیده شده از مزرعه، خوشمزگی این غذا را دو چندان می کند. روستانشینان در کنار این غذا حتما از پیازچه تازه به عنوان دورچین غذا استفاده می کنند. کته گوجه به دلیل طعم بی نظیرش و نداشتن گوشت مورد پسند وگن ها نیز هست و در دورهمی های خودمانی و خانوادگی سرو می شود. در ادامه طرز تهیه این غذای محبوب را بررسی می کنیم.
بیشتر بخوانید:
عدسی اسفناج ؛ بمب انرژی و سلامتی در یک کاسه !
مواد لازم
گوجه خرد شده ۷ عدد متوسط
برنج خیس کرده ۳ پیمانه
سیب زمینی یک عدد متوسط
پیاز یک عدد بزرگ
نمک به میزان لازم
روغن به میزان لازم
فلفل سیاه یک قاشق چای خوری
زردچوبه یک قاشق چای خوری
طرز تهیه کته گوجه همدان
ابتدا پیاز را خلالی خرد می کنیم و داخل روغن تفت می دهیم.
کمی نمک می زنیم تا پیازها به اصطلاح سبک شود.
سپس گوجه ها را به شکل مربعی و زیر خرد می کنیم و داخل روغن با پیاز تفت می دهیم تا خوب له شود و رنگ پس دهد. می توانید درب ظرف را بگذارید تا بخار داخل ظرف بیفتد و گوجه ها زودتر بپزد.
وقتی گوجه ها خوب له شد کمی زردچوبه و فلفل سیاه و نمک به آن اضافه می کنیم و مجددا ۳ دقیقه تفت می دهیم. ۴ لیوان آب جوش به قابلمه اضافه می کنیم و اجازه می دهیم رنگ گوجه ها در آب باز شود. به هیچ عنوان از رب گوجه فرنگی استفاده نکنید چرا که طعم خاص استانبولی پلو را از بین می برد.
برنج های خیس شده از قبل را داخل قابلمه می ریزیم و درب آن را می گذاریم تا برنج ها با شعله زیاد نیم پز شوند و آب برنج کم کم کشیده شود. بعد از ۱۵ دقیقه سیب زمینی های خرد شده را به قابلمه اضافه می کنیم و برنج را با کف گیر هم می زنیم تا ته نگیرد و درب ظرف را می گذاریم و شعله را روی حرارت متوسط قرار می دهیم تا همزمان که آب برنج کشیده می شود برنج ها نیز پخته شوند.
بعد از اینکه آب برنج کاملا کشیده شد، زیر شعله گاز را کم می کنیم تا با حرارت کم برنج دم بکشد. بهتر است یک دم کنی روی برنج بگذارید که بخار قابلمه خاج نشود و برنج ها نرم شوند. زیر گاز هم می توانید شعله پخش کن بگذارید تا ته دیگ استانبولی پلو که واقعا خوشمزه است نسوزد. بعد از ۳۰ دقیقه غذا آماده است و می توانید آن را با سالاد شیرازی، فلفل سبز، ماست و خیار، پیازچه تازه و یا سبزی خوردن میل کنید. نوش جان.
کد خبر 984564 منبع: همشهری آنلاین
-
چطور جگر سالم و باکیفیت را تشخیص دهیم؟ ؛ نکات مهم نگهداری جگر در یخچال و فریزر + عکس جگر ناسالم گوسفندی
-
طرز تهیه خمیر همه کاره ؛ برای لقمه های خوشمزه بچه مدرسه ای ها
-
طرز تهیه کته گوجه همدان ؛ غذایی خوش طعم و ساده
-
فوری | اوسمار ویرا: پیروانی شماره من را دارد و تماس بگیرد | استقلال هم به من پیشنهاد داد
-
توصیه سارق ۳۰۰ خودرو: مردم قفل کلاف بزنند! + ویدئو | لحظه خم کردن درب خودرو به صورت حرفه ای
-
سرمربی جدید پرسپولیس باید امشب به تهران بیاید | شش بازی برای هاشمیان کافی بود
-
ترکیه به اسرائیل اخطار داد | گر اعضای پارلمان در ناوگان آزادی آسیب ببینند…
-
خروجی مهم جلسه مدیران پرسپولیس؛ تکلیف هاشمیان مشخص شد
-
افشای فیش حقوقی عجیب یک کارمند بانک + عکس | ۹۲ میلیون تومان حقوق و ۱۲ وام میلیاردی!
-
توقیف تانکر حمل گاز با راننده ۱۴ ساله!
-
استراتژی دفاعی ایران تغییر کرد | احتمال حمله بسیار بالا رفت؟ | تحرکات جدید دشمن؛ آمادگی برای حمله یا…
-
هشدار به اسرائیل : این دفعه فرق دارد؛ مهمترین لوکیشنهای تل آویو در اختیار شهرهای موشکی ایران است
-
تصاویر بزرگترین گوشتخوار ایران در این نقطه از کشور | ابهت این حیوان بی نظیر را ببینید + فیلم
-
اولین تصاویر از مسئولان حماس پس از تلاش اسرائیل برای ترور آنها
-
علت روغن زدن سر شمع خودرو چیست ؟ | راههای رفع روغن زدن شمع
-
سران حماس در اتاق مذاکرات آتش بس + عکس | فرمانده ای که از ترور در قطر جان سالم به در برد
-
واکنش جدید اوسمار ویرا به پیشنهاد پرسپولیس
-
اوسمار ویرا در سپاهان؟ | بازیکن مطرح پرسپولیس به دنبال بازگرداندن سرمربی برزیلی
-
شادی مردم غزه پس از آتشبس با اسرائیل + ویدئو
-
گل آرایی ویژه در فرودگاه و استقبال منحصربفرد از پوتین + ویدئو
-
طرز تهیه شاورما گوشت در خانه با طعمی مثل رستوران لبنانی
-
طرز تهیه خوراک گوشت و بادمجان ترکیه ای بسیار لذیذ
-
گوجه سبز پلو؛ یه غذای مجلسی جدید و ارزون
-
طرز تهیه بادمجانپلو؛ غذایی ساده و خوشمزه